Innebandyturneringar

herrarI Sverige har det Svenska Innebandyförbundet och dess distriktsförbund ett seriesystem för innebandy. Tidigare hette den översta nivån i detta seriesystem Elitserien i innebandy, men numera är det namnet Svenska Superligan som gäller – både på herrsidan och på damsidan.

Vad gäller internationella innebandyturneringar så spelas herrarnas världsmästerskap i innebandy jämna år och damernas världsmästerskap i innebandy udda år.

En viktig turneringstävling på europeisk nivå är Europacupen i innebandy där de bästa klubblagen från respektive land möter varandra. Europacupen i innebandy arrangeras både för herrar och för damer.

Svenska Superligan för herrar

sslSvenska Superligan för herrar är den högsta serien i innebandy för herrlag i Sverige. Grundserien spelas september – mars, och sedan är det SM-slutspel i mars och april. Den som vinner SM-slutspelet koras till svenska mästare i innebandy för herrar.

Läs Mer

Svenska Superligan för damer

Svenska Superligan för damer är den högsta serien i innebandy för damlag i Sverige. Grundserien spelas september – mars, och sedan är det SM-slutspel i mars och april. Den som vinner SM-slutspelet koras till svensk mästare i innebandy för damer.

Läs Mer

Världsmästerskap i innebandy

innebandy vm

Herrarnas världsmästerskap i innebandy avgörs jämna år och damernas världsmästerskap i innebandy avgörs udda år. Första gången herrarnas VM i innebandy ägde rum var år 1996, och sedan följde damernas året därpå. Båda arrangemangen faller under det Internationella Innebandyförbundet (International Floorball Federation – IFF), men det är de nationella förbunden som står för att ordna själva tävlingarna rent praktiskt.

Läs Mer